Известие

Collapse
No announcement yet.

помпа съединител 166 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помпа съединител 166 ?

здравейте пускам тема защото не намерих как се сваля горната помпа (на педала) питах колеги но не отговарят ? та как се сваля помпата от къде най лесно се бърка и с какви ключове как става обезвъздушаването ако имате и снимки ще стане супер благодаря на отзовалите се предварително
    Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Сваляш кората на бушоните и се навираш здраво под волана,самата помпа се държи от два болта(дано не бъркам) и щифт който е връзката между педала и помпата.Обезвъздушаването става от работния цилиндър който е на скоростите,отвори предния капак и се загледай върху скоростите,та там ще видиш върпосния цилиндър и на него има щуцер за обезвъздушаване.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
      Сваляш кората на бушоните и се навираш здраво под волана,самата помпа се държи от два болта(дано не бъркам) и щифт който е връзката между педала и помпата.Обезвъздушаването става от работния цилиндър който е на скоростите,отвори предния капак и се загледай върху скоростите,та там ще видиш върпосния цилиндър и на него има щуцер за обезвъздушаване.
      боби благодаря за отговора а ако сваля клюкарката или бушоните няма ли да мога да бръкна с удължение и камък с тресчотка ще мога ли да достигна гайките така
      Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Те не ти пречат,пак ще можеш да стигнеш до помпата,но наистина достъпа е труден и си е кофти тръпка,но с малко търпение ще си я смениш.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
          Те не ти пречат,пак ще можеш да стигнеш до помпата,но наистина достъпа е труден и си е кофти тръпка,но с малко търпение ще си я смениш.
          благодаря ти много за помоща боби след обяд ще пиша какво е станало

Comment

Ако нямаш спирачна течност си купи преди това. Постели найлон на пода на колата, приготви си нещо преди да откачиш маркучите за да ги запушиш за да не изтече спирачната течност. И от помпата върху скоростната кутия няма да можеш да обезвъздушиш. Почти невъзможно е. Гледай да не оставиш съдчето без течност, доливай при необходимост. В голям екшън се вкарваш.
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:07.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Да това което ти е казал Лорда е добре да го направиш,постели нещо аз ползвах стара гумена стелка.
              Лорде защо да е трудна работа обезвъздушаването,аз и на двете 166-ци съм сменявал горните помпи и нямах ядове с обезвъздушаването,но може и да съм късметлия?

Comment

Става добре и бързо, ако се обезвъздуши помпата на педала направо от изходящия маркуч и едва след това от тази върху кутията.

Comment

свалих я има стчупена пружина в нея гумичките са перфектни но тампона който се хваща за педала е издал багажа как да го направя и ако има някъде в пловдив от къде да го закупя пружина май имам в гаража но тампон нямам кажете ако знаете от къде да го закупя ако знаете

Comment

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
                    свалих я има стчупена пружина в нея гумичките са перфектни но тампона който се хваща за педала е издал багажа как да го направя и ако има някъде в пловдив от къде да го закупя пружина май имам в гаража но тампон нямам кажете ако знаете от къде да го закупя ако знаете
                    Направи си тампон, от парче маркуч или две парчета едно в друго или парчета гума. Изрежи и използвай втулката на стария тампон. От двете страни ограничи новия тампон с големи шайби за да не мърда странично.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Направи си тампон, от парче маркуч или две парчета едно в друго или парчета гума. Изрежи и използвай втулката на стария тампон. От двете страни ограничи новия тампон с големи шайби за да не мърда странично.
                      има ли мегдан оста на педала да поеме две шайби и ще се мушне ли щифта ако сложа две шайби иначе и аз се сетих за маркуч но исках да споделя и да изкажете мнение а такива пружини продават ли се в пловдив някъде ако знаете ако случайно не намеря другата и лорде изключително ти благодаря братле за помоща

Comment

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
                        има ли мегдан оста на педала да поеме две шайби и ще се мушне ли щифта ако сложа две шайби иначе и аз се сетих за маркуч но исках да споделя и да изкажете мнение а такива пружини продават ли се в пловдив някъде ако знаете ако случайно не намеря другата и лорде изключително ти благодаря братле за помоща
                        Трябва да провериш за шайбите. Ако не стане ще измислим нещо.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Трябва да провериш за шайбите. Ако не стане ще измислим нещо.
                          сега погледнах в гаража имам шайби много тънки като пластини са ще станат

Comment

Иди при някой стругар с втулката и свалената помпа и нега ти извърти по размер от полиамид,пък ти пак си сложи две шайби от двете страни.Пружина нова едва ли ще намериш,но в повечето помпи са горе долу еднаки.Аз преди 2-3 години имах сходен проблем със счупена пружина на горната помпа на Капата и сложих от подобна помпа май беше от някакъв Мерцедес и до ден днешен Капата се кара и проблеми няма.

Comment

Помпата която си свалил LPR ли е. На 2 такива вече им се чупят пружините и пак такава сложих понеже не се предлага нищо друго на пазара. За обезвъздушаването един съвет от мен приложи малко налягане на отвора на казанчето
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Working...
                              X